Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

A linkek szerepe a keresőoptimalizálásban

Ma már minden weboldal tulajdonos belátja, hogy a honlapok keresőoptimalizálása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy kellő látogatottságra tegyenek szert. Egy nagy forgalommal rendelkező weblap rengeteg előnyt nyújt, hiszen lehetővé teszi a célközönség elérését, ösztönzését.

A rangsorolás kulcstényezői

Nem túlzás azt állítani, hogy a linkek szerepe óriási a weboldal üzemeltetése, optimalizálása tekintetében. A linképítés a keresőoptimalizálás egyik fő részterülete, ami nélkül egy SEO szakember sem végezhet kielégítő munkát. A Google folyamatosan új algoritmusokat vezet be, és rendszeresen eszközöl változásokat a régiekben. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelő mennyiségben és minőségben rendelkezésre álló linkek még mindig a rangsorolás egyik kulcsmomentumai.

Látogatottságnövelés linkekkel

Minél több magas DA értékkel rendelkező weboldalról szerzünk linkeket, annál valószínűbb, hogy az adott kulcsszavakra elérjük a kívánt helyet a Google keresési listájában. Ez lehet egy-két lépés, de minőségi, megfelelő ideig végzett linképítéssel akár az első hely elérése sem lehetetlen. Az előrébb jutás pozitív következménye, hogy a weboldalt többen fogják látogatni, akik az oldalon szereplő szöveges tartalom hatására jó eséllyel döntenek a vásárlás vagy a kapcsolatfelvétel mellett.

A linkek szerepe egyértelmű, hiszen már néhány hónapos linképítés után láthatók a statisztikai változások. Főként a webáruházak esetében érhetők tetten a linkek jótékony hatásai, hiszen az eladások számának növekedése világos adatokat szolgáltat. Ugyanakkor egy szolgáltató cég is sokat profitálhat a linképítésből, ugyanis garantáltan megnő az érdeklődők száma, akik jó eséllyel válnak a későbbiekben ügyfelekké.

Összességeben tehát elmondható, hogy az erős oldalakról származó linkek szerzése egy kiemelt feladatot képez a weboldal tulajdonosok számára, akik látogatottságnövelést szeretnének véghez vinni.

Címke: Keresőoptimalizálás, linképítés
Dátum: 2019-09-19