Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Fájdalmas halálok a filmvásznon

Az élet nem mindig vidám, éppen ezért sokan egy szomorú napon a filmek mögé menekülnek. A legtöbben a jónak szurkolnak, de vannak olyanok is, akik mindig a gonosznak, mondván, a való életben is ritkán győzedelmeskedik a jó.

Azonban mindkét tábor szemébe könnyeket csalhatnak olyan filmvásznas halálesetek, amikor a néző úgy kel fel a fotelből, hogy még pár napig nem tudja elfogadni a filmben látott szereplő halálát. Az utolsó másodpercig nekifeszül a képernyőnek, és drukkol a túlélés miatt. Nem érti, mi volt a célja ezzel a rendezőnek, és idő kell, mire túlteszi magát rajta. Nézzünk ilyen értelmetlennek tűnő és fájdalmas eseteket!

1. Halálsoron - John Coffey

A film alapötlete Stephen King regénye alapján született. A filmben a méltán híres Tom Hanks is szerepet játszik, mint börtönőr, de itt az ő szerepe elenyészik az egyik rab (John Coffey) szerepe mellett. A rabra halálbüntetés vár két gyermek megölése miatt, de a film alatt nem érezhető, hogy megérdemelné, sőt a legtöbb néző biztosan megbocsájtana neki.

2. Oroszlánkirály - Mufasa

Gyermekként szinte mindenki megnézi ezt a Walt Disney mesét, és nem csak gyermek szemmel, de felnőttként is fájdalmas az ifjú Simba apjának értelmetlen halála. A mese megtanítja, hogy mindenkinek szembe kell nézni azzal, hogy egyszer elveszíti a szeretteit, na de mégis. Azok, akik gyermekként látták a filmet, még felnőttként is megkönnyezik a hős oroszlánt.

3. Titanic - Jack Dawson

Az 1997-ben megjelent Titanic a világ egyik legsikeresebb filmje, szinte minden ember ismeri. Sajnos a tragédia valóban megtörtént, és nagyon sok ember veszíttette el az életét. A mozifilm két szerelmes történetét is magába foglalja, akik a hajón ismerkednek meg. A fiú megmenti a lányt, de ő sajnos kihűl a jéghideg vízben. Halála értelmetlennek tűnik, mert azért voltak túlélők, és sokan nem tudják elfogadni, hogy ők ketten miért nem fértek még fel egy hajóra, miért kellett ilyen szomorú véget adni ennek a filmnek.

4. Star Wars - Han Solo

Han Solo halála nagy port kavart a nézők körében. Nem is azzal volt a baj, hogy meghalt, hiszen a filmsorozat tele van hasonló jelenetekkel, hanem a halál mikéntjével. A hős, aki sok részen át segítette az ellenállást, és nagy tetteket vitt végbe, egy rövid párbajban veszíti életét, és lezuhan a mélybe. Ennél szebb halált érdemelt volna. Sokan nem tudták hova tenni a film közben történteket.

5. South Park - Séf bácsi

Bizonyára sokan ismerik a sorozatot, nagyon humoros és az élet nagy kérdéseiről szól. Négy kisgyerek szemén keresztül feszegeti a társadalom fontos kérdéseit és történéseit. Aki nézte, biztosan emlékszik a fekete bőrű, mély hangú, kedves szakácsra, aki rendszeresen a gyerekek segítségére volt. Az ő halála 10 év és 150 epizód után eléggé gyors és értelmetlen volt, sőt a mai napig feldolgozhatatlan a rajongók számára.  Pedofillá változik, majd meggyógyul, és lezuhan egy hídról, megég, leszúrják, végül szétmarcangolja egy oroszlán és egy medve, halála percében pedig befosik. Szép... :)

Címke: Halál a filmvásznon
Dátum: 2019-02-16