Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Filmek, melyekben a gonosz győz

Sokan utálják azokat a filmeket, amelyekben a jó győz, és happy end a vége. Azért ha jól körbetekintünk a filmek világában, sok rendező is hasonló elveket vallott. Íme egy összeállítás, amelyben olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyekben a gonosz győzedelmeskedik.

 • Rejtélyek szigete
  német-amerikai thriller, 102 perc, 2006
  Nicolas Cage egy visszavonult seriff, aki egy elveszett kislány után nyomoz egy rejtélyes szigeten. A sziget lakói zárkózottak, és a nyomozás során fény derül a szexuális tartalmú rituálékra és az emberáldozatokra is. A film végén a főhős is odaveszik, a szigetlakók élve elégetik.
 • Hetedik
  amerikai krimi, 122 perc, 1995
  Az izgalmas krimi helyszíne New York, ahol egy sorozatgyilkos a Bibliában megírt hét halálos bűn alapján szedi az áldozatait. A nyomozók próbálják megállítani az őrült tervében, de a film vége elég komoly fordulatot vesz. Egyesek szerint Az ördögűző óta nem készült ennyire sötét, intenzív és rémisztő hollywoodi film.
 • 300
  amerikai akciófilm, 117 perc, 2007
  A film a görög-perzsa háborúról szól, ahol Xerxes csapatai harcolnak a spártaiakkal a Thermopülai-szorosnál. A csata kimenetele egyértelmű, hiszen a 300 spártai nem tudja felvenni a harcot a túlerővel szemben. Utolsó leheletükig küzdenek, ezzel időt adva a görög seregek egyesüléséhez.
 • A tégla
  amerikai filmdráma, 138 perc, 2006
  Egy izgalmas rendőrös-maffiózós kémtörténet, amelynek a vége igazán tragikus. A főszereplőt (Leonardo DiCaprio) megölik, mert kiderül, hogy a rendőrség téglája, majd a végén a maffia tégláját is kivégzik. A befejezés után sokak számára értelmetlen volt a teljes filmet megnézni, hiszen a két főszereplő értelmetlen halált hal.
 • A 13-as
  amerikai filmdráma, 93 perc, 2010
  Egy szegény családból származó fiatal kölyök veszélyes játékba keveredik, hogy gyorsan tudjon pénzt szerezni beteg apjának. Az orosz rulett lényege, hogy minden egyes körben a játékosoknak pörgetniük kell a revolverük hengerét, és lőni egyet, amikor egy különleges villanykörte fénye felvillan. A játék több körös, de a csekély esélyek ellenére túléli a fiú és elmenekülhet a pénzzel, de sajnos nem sokáig élvezheti a nyereményét, mert az egyik néző (Jason Statham) a film végén bosszúból megöli.

Természetesen a lista nem teljes, még sok más hasonló drámai filmet lehet találni. Akit érdekelnek a tragédiák, ezeket a filmeket se hagyja ki a gyűjteményéből.

Címke: Drámai filmek
Dátum: 2019-01-27