Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Hogyan kell a GYES-t igényelni Ausztriában?

Az Ausztriában dolgozó magyarok számára ugyanúgy jár a GYES, csak a megfelelő papírokat kell beadni az erre a célra szakosodott intézmény felé. A GYES-t nem csak az Ausztriában dolgozó szülő igényelheti, hanem akár a Magyarországon dolgozó alacsonyabb jövedelmű szülő is. A lényeg az, hogy az igénylőnek a gyermekkel otthon kell maradnia.

A GYES a családi pótléktól függően jár. A családi pótlékot kétféle módon fizethetik ki:

  • Különbözetként: ebben az esetben a GYES is évente, utólag egy összegben kerül kifizetésre.
  • Teljes összege Ausztriából jár: akkor a GYES is havonta kerül az igénylő bankszámlájára.

A GYES ötféle változatban igényelhető, és 2-30 hónapos korú gyermekek után folyósítják.

A GYES igénylése Ausztriában

A támogatás legkorábban a gyermek születése után nyújtható be, és maximum 3 évig jár. A kérelem beérkezésétől számított hat hónapra visszamenőleg is igényelhető. A GYES Ausztria területén is gond nélkül kifizetésre kerül, főleg ha az erre szakosodott irodák segítségét is igénybe veszik. A globalisadozas.hu munkatársai minden ügyfelüknek a lehető leggyorsabb ügyintézést biztosítják, és segítségükkel meg lehet kerülni a hosszas papírmunkákkal járó időt.

Ausztriában előnyös feltételek fogadják a magyar munkavállalókat, így az ott dolgozók ugyanúgy részesedhetnek a GYES, a családi pótlék vagy az adóvisszatérítés támogatásokból. Természetesen a globalisadozas.hu munkatársai mindegyik támogatási típus igénylési menetével tisztában vannak, és készséggel állnak ügyfeleik rendelkezésére.

Címke: GYES Ausztria
Dátum: 2019-02-28