Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Kell személyzet a sikeres vállalkozáshoz?

Tapasztalatok szerint az emberi tényező megkerülhetetlen, az egy személyes vállalkozások csak ideig-óráig működnek. Ha valaki jól végzi a munkáját, akkor rövid időn belül fel kell venni egy alkalmazottat (általában 1 éven belül). Egy sikeres vállalkozás legalább egy tulajdonossal és általában egy alkalmazottal már jól működhet.

Nem elég a szakmai tudás

Hiába a szaktudás és a tapasztalat, a sikeres vállalkozáshoz nem elég. Érteni kell egy kicsit a pénzügyekhez, a marketinghez, weblapkészítéshez, könyveléshez és még sorolhatnánk. Egy embernek több felé kell szakadni, ha hosszú távon talpon akar maradni, és sok minden mással is kell foglalkoznia. Egyszer csak azt veszi észre, hogy a munkájára jut a legkevesebb ideje – tudtuk meg a dunántúli kis- és középvállalkozások vállalkozói blog szerkesztőjétől.

Sokan nem látják be a munkaerő fontosságát, félnek, hogy ha magas szinten kitanítják őket, az alkalmazottak a fejükre nőnek. Sajnos ez magyar viszonylatban gyakran előfordul, de pont ezért jól meg kell válogatni, kivel dolgozik együtt az ember. Az alkalmazottak segítségével több idő jut a járulékos munkák elvégzésére (pl.: ajánlatok és szerződések írása, könyvelési anyagok előkészítése, munkabérek utalása, stb.), hiszen amíg a tulajdonos mással foglalkozik, az alkalmazott addig is pénzt keres.

Át kell gondolni minden vállalkozónak, hogy miképp lehetne felgyorsítani az egyes munkafolyamatokat. Van egy olyan mondás, hogy aki mindenhez ért, az nem ért semmihez. Ezt a logikát követve úgy kell kiszervezni a feladatokat, hogy a jól elkülöníthető részmunkákat más és más szakember végezze. Például egy weblapkészítés esetén más legyen a grafikus, más a programozó, más a keresőoptimalizáló és más a szövegíró.

Címke: Vállalkozói blog
Dátum: 2019-02-09