Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Közösségi média a keresőoptimalizálásban?

Nagyon sok vélemény kering az interneten arról, hogy mennyire fontos a horgonyszöveg és mekkora szerepe van a közösségi médiának a keresőoptimalizálásban. Amikor valaki rákeres egy kifejezésre vagy szóra, akkor tulajdonképpen a keresőrobotok által eltárolt adatokban megy végbe a keresés. Azt, hogy hogyan kerülhet egy weboldal a találati lista elejére, különböző rangsorolási tényezők határozzák meg.

Horgonyszöveg szerepe

A horgonyszöveg egy olyan linkelt szövegrész, ami segít a felhasználónak a link értelmezésében, de segít a keresőmotoroknak is. Olyan, mint egy kulcsszó, ezért a tartalom értelmezésében segít a Google-nek. Ha valaki egy weboldalt linkként megjelenít az oldalán, akkor a horgonyszövegben leírja az oldal tartalmát. Fontos, hogy a horgonyszöveg természetesnek nézzen ki. A horgonyszöveg lehet pontos egyezésű a kulcsszóval, aminél egy kicsit természetesebbnek hat a részleges egyezés. De lehet olyan horgonyszöveg is, ami szorosan kapcsolódik a tartalomhoz, de nem tartalmazza a linkelt oldal kulcsszavait. Lehet használni általános szöveget is (pl. Kattints ide, további információ), melyek természetes horgonyszövegek.

Lehetnek még márkanevek, vagy weboldalak címei, képek vagy szöveg nélküli linkek, ahol maga az URL a kattintható szöveg. Figyelni kell arra, hogy a horgonyszöveg legyen rövid és releváns, és ne legyen a tartalomba erőltetve. Sok elhelyezett link esetén legyenek változatosak. Nagyon fontos, hogy csak olyan oldalakra szabad linkelni, amelyek megbízhatóak és jó minőségűek, hiszen a weboldal hitelességét is rombolhatja, ha gyenge minőségű oldalakra irányítják a látogatókat. Éppen ezért a keresőoptimalizálás Győr városában nem olyan könnyű feladat, amit érdemes tapasztalt szakemberekre bízni.

Közösségi média

Egy ideig a közösségi médiában megjelenő posztok nem voltak hatással a rangsorolásra, mert ezek a linkek nofollow jelzéssel voltak ellátva. Azonban nemrégiben bejelentette a Google, hogy ez megváltozott. Innentől kezdve a közösségi oldalakon elhelyezett linkek a SEO-t erősítik, ugyan nem túl nagy hatással, de befolyással lehet a keresőoptimalizálási eredményekre. Hiszen a találati oldalakon megjelennek a közösségi üzleti oldalak is, tehát kapnak egy helyezést bizonyos kulcsszavakra, ezáltal erősítik a weboldal jelenlétét a keresőkben.

Ha a felhasználók a közösségi média felületén találkoztak egy céggel, akkor nagyobb valószínűséggel fognak rákeresni a Google-ben is, ami növelheti a láthatóságot. A közösségi médiában könnyebben működnek a megosztások, ami hozzásegíti a weboldalt ahhoz, hogy a domain neve hamar elterjedjen és minél hamarabb hitelessé váljon, ezáltal nagyobb forgalmat generáljon. Törekedni kell arra, hogy minél többen megosszák a tartalmakat, így hamar el lehet jutni arra a szintre, hogy linkeljék és idézzék a weboldalon elhelyezett szövegeket, képeket, hivatkozásokat.

Címke: Keresőoptimalizálás Győr
Dátum: 2019-02-06