Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Minőségi linkek segíthetnek a SEO-ban?

A SEO (Search Engine Optimization) lényege az, hogy bizonyos szavakra, kifejezésekre történő keresés során a weboldal a találati lista elejére kerüljön. Ez azért fontos, mert statisztika szerint az emberek a Google találati lista első oldalát nézik meg, azon belül is csak az első 10 találatot. Azt, hogy hogyan kerülhet egy weboldal a találati listák elejére, a rangsorolási tényezők határozzák meg. Ilyenek például a linkek, a tartalom és a sebesség.

Minőségi linkek szerepe

A rangsorolási tényezők között a minőségi linkek állnak az első helyen. Ha a tartalom nem versenyképes, akkor a linkek nem fognak segíteni az előrébb sorolásban, de nemcsak a linkek száma fontos, hanem a hivatkozó domainek kora, a hivatkozó oldalak minősége és azok horgonyszövege is. Egy weboldalon elhelyezett kifelé mutató linkek javíthatják a felhasználói élményt és rangsorolási tényezőként is számba kell venni őket. Megvan az esélye, hogy a felhasználó a másik oldalon fogja folytatni az olvasást, ezért javasolt olyan tartalmat készíteni, ami miatt vissza fognak térni. Célszerű csak olyan linket elhelyezni, ami hiteles, jó minőségű weboldalra viszi a látogatókat.

A tartalom fontossága

Az eredeti, jó minőségű, hasznos információval rendelkező tartalmak az egyik legfontosabb tényezők a SEO-ban. Fontos, hogy a közzétett anyag jó minőségű, könnyen olvasható és érthető legyen. A tartalmak hosszát illetően első helyen szerepelnek a találati listákon azok az oldalak, melyek szöveges tartalma viszonylag hosszú, átlagosan 2-3000 karakter körüliek. A Google teljes egészében próbálja nézni a weboldalt, és ameddig az a felhasználók igényeit kielégíti, addig pozitív elbírálást kap.

Weboldal sebessége

2018. júliustól már nem csak az asztali számítógépen, hanem a mobiltelefonon megjelenő oldalak sebessége is rangsorolási tényező. Két szempont szerint mérik a sebességet. Az egyik, milyen gyorsan töltődik be az oldal a böngészőbe, a másik, hogy a Google milyen gyorsan tudja indexelni az oldalt.

Címke: Minőségi linkek
Dátum: 2019-02-10