Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Van egy jó reggeli ötletünk!

Nagyon sok elmélet van arról, hogy mit kell reggelizni, mi az, ami megadja az egész napi lendületet. Ahány kultúra, annyiféle szokás és tanács. Szerkesztőnk nem olyan régen érdekes tanácsra bukkant egy közismert online híroldalon.

A kemencés pizza jó választás lehet?

Akik egészségesen szeretnének étkezni, nagyon sokan választják reggelire a gabonapelyhet, pedig a kimutatások szerint nem is olyan egészséges reggeli, sőt a dietetikusok szerint egy szalámis kemencés pizza sokkal jobb döntés lehet. Miért is van ez? A gabonapehely és a pizza közel azonos kalóriát tartalmaz, de a pizzában sokkal több a fehérje, ami fokozza a délelőtti jóllakottságot. A pizza hátránya az, hogy zsírosabb, mint a gabonapehely, de cserébe kevesebb benne a cukor. A zabpehely például jobb választás, mint a kukoricapehely, illetve az se mindegy, hogy a cukrosabb ananászos pizzáról, vagy mondjuk brokkolisról van szó.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden reggel meg kell enni egy pizzát, csupán a két reggeli összehasonlítása alapján jöttek ki ezek az eredmények. Nyilván a pizza sem a legjobb reggelik közé tartozik, hanem sokkal inkább javasolt például a tükörtojás, ami fehérjedús és zsírszegény.

A cukorbetegeknek sem javasolt a túlzott pizzafogyasztás, hiszen a tészta magas szénhidráttartalma miatt felviheti a vércukorszintet. Ha már mindenképpen pizzát szeretne valaki reggelizni, érdemesebb a házilag készített, különleges szénhidrátcsökkentett liszteket választani. Feltétnek sok zöldséget, száraz húsokat és sajtot ajánlott választani.

Forrás: index.hu

Címke: Kemencés pizza
Dátum: 2019-03-10