Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Borzalmas filmes üzenetek

Vannak meglepő üzenettel rendelkező filmek, amitől sokan hetekig nem térnek magukhoz, vagy ne adj Isten, végeznek is magukkal. Ilyen filmeket jobb nem megnézni, de aki igazán bátor, tehet velük egy próbát. Ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy valójában mi is akart lenni a készítők üzenete? A választ mindenki döntse el maga, miután megnézte az alább felsorolt filmeket.

Öngyilkosságra biztató film

Az Amikor kialszik a fény című film elég kemény témát feszeget, méghozzá az öngyilkossággal foglakozik. Arra biztatja a depressziós nézőket, hogy végezzenek magukkal. Nem meglepő, hogy a film végén a főhős öngyilkos lesz, amivel megszabadítja magát és gyermekeit a démonoktól. Bár ez elsőnek szép és jó, de ha jobban belegondolunk, a film üzenete a menekülés, hogy a gondokat úgy kell megoldani, hogy öngyilkosságba menekül az ember.

A női kiszolgáltatottság reklámja

A szürke ötven árnyalata című film a szado-mazochizmus körül forog. A férfi a film alatt nem kezeli méltó partnerként a nőt, és mindezt természetesnek és vonzónak állítja be a rendező. Az alá- és fölérendeltség nem csak a szexben, hanem a pár hétköznapjaiban is megjelenik. Ez a film a borzalmas párkapcsolatok példáját mutatja be ízletesen tálalva.

Fogyatékosként nem lehet boldog az ember

A Mielőtt megismertelek című film elég komoly reakciókat váltott ki az emberekből. A film főhőse egy fiatal lány, aki egy lebénult, ám nagyon gazdag férfi mellé szegődik ápolóként. A munkakapcsolatból előbb-utóbb barátság, majd szerelem lesz. Boldog kapcsolatuk helyett a férfi öngyilkos akar lenni, és a nő nem tudja meggyőzni erről. Az öngyilkosságot afféle megváltásként mutatja be a rendező, és ezzel csak még inkább azt érte el, hogy az emberek szánalmat érezzenek a korlátozott mozgóképességű társaik iránt. A film üzenete, hogy hiába a sok pénz, mégsem lehet boldog, pedig minden meglenne ahhoz, hogy az legyen.

A cikk forrása: nlcafe.hu

Címke: Filmes üzenetek
Dátum: 2019-02-07