Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Forgatás közben elhunyt színészek

A látványos filmek forgatása sokszor veszélyes, és hiába a profi kaszkadőrök munkája, mégis előfordul, hogy bekövetkezik a tragédia. Sajnos a halál nem válogat, és bizony sokszor olyankor csap le, amikor az ember a legkevésbé számít rá.

Sok esetben ez megemeli a film sikerét, de az is előfordul, hogy soha nem fejezik be. Összeállításunkban azokra a színészekre emlékezünk, akik filmjük készítése közben vesztették el az életüket.

 • Paul Walker
  Az utóbbi idők egyik legnagyobb port kavaró halála a Halálos iramban hetedik részének forgatási szünetében történt 2013-ban. Paul Walker tragikus autóbalesetben halt meg. A film egy részében mégis szerepel, de a maradék jeleneteket a rá nagyon hasonlító testvéreivel helyettesítették.
 • Brandon Lee
  Brandon Lee esete nagyon tragikus, hiszen a Holló című film forgatása közben veszítette életét. Az egyik fegyverben éles töltény volt, és miután elsütötték, a színész gerincvelője sérült meg. Bruce Lee fiának az esete nagyon megrázta a filmvilágot. Ráadásul a tragikus esemény után 3 héttel lett volna az esküvője.
 • Bruce Lee
  Sajnos Brandon Lee édesapja is hasonló halált halt. Bruce Lee a Haláljáték című film forgatása alatt halt meg 1973-ban. A filmet elsőként befejezetlenül hozták forgalomba.
 • Philip Seymour Hoffman
  A színész Az éhezők viadalának két részében is szerepelt. A film forgatása közben találtak rá holtan a new yorki lakásában. A filmet készítő stúdió mindent megtett, hogy a munkálatok és a bemutatók tervezett határideje ne csússzon el.
 • Larry Hagman
  Ki ne ismerné a legendás Dallas filmsorozatot? A sorozat egyik főszereplőjét, Jockey Ewingot játszó színész leukémiában szenvedett, és a felújított Dallas második évadjának forgatása közben hunyt el 81 évesen.
 • Lugosi Béla
  Szeretett Drakulánk, és híres magyar színészünk 1956 augusztusában hunyt el szívinfarktusban, mikor a 9-es terv az űrből című filmet forgatták.
 • Marilyn Monroe
  1962-ben, 36 évesen halt meg a híres szépség szimbólum, gyógyszer túladagolás következtében. Sosem fejezték be a vele készült Valamit adni kell című filmet.

A lista nem teljes, sajnos történtek még hasonló tragédiák a filmiparban. Emlékük szívünkben örökké élni fog.

Címke: Elhunyt színészek
Dátum: 2019-02-04