Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Hogyan lehet olcsó egy esküvő?

Nem könnyű egy ifjú pár helyében spórolni az esküvői költségeken. A sok kiadás és a mai világban az egyre magasabb árak nehézkessé teszik ezt a törekvést.

Helyszín, létszám

Legnagyobb költséget általában a helyszín és a létszám viszi el. Egy spórolási lehetőség, ha a pár kisebb létszámú, zártkörű vacsorát, lakodalmat szervez. Sokszor segítséget jelent a hely kiválasztásánál, ha olyan éttermet vagy épületet választanak, ahol van lehetőség helyben menü kiválasztására, mert így a szállítás és az esetlegesen felmerülő egyéb nehézségek is kiküszöbölésre kerülnek. A vacsoránál lehet olcsóbbá tenni az árakat, ha nem olyan sok fajta menüt választanak, illetve a svédasztalos megoldás is sokat segíthet. Olcsóbb esküvő lehet, ha a tehetséges családtagokat felkéri a pár, hogy ők süssenek és hozzanak süteményt, tortát, így annak költségét sem kell fizetni.

Ruhák

Sok menyasszony álma a koszorú lányok felvezetése. Itt az egyenruha esetében is jelentős spórolást érhet el a pár, ha nem bérelik vagy varratják az egyenruhát, hanem a szín és a fazon megadásával rábízzák egyénileg a felkért hölgyekre, hogy milyen ruhát vesz fel. Ebben az esetben a felkért személyek szívesebben vesznek maguknak ruhát, mert azt később is fel tudják venni, így máris nem a párt terheli a költség.

A menyasszonyi ruhánál is olcsóbbá tehető az esküvő, ha olyan online fórumokon néz körül a menyasszony, ahol esküvői ruhákat adnak el. Ezek kis átalakítással máris álomruhává varázsolhatók. Mások bérlést választják, ott az anyagköltséget, tisztíttatást, átalakítás költségét spórolja meg.

Meghívó

A mai modern világban rengeteget spórolhat a pár az online meghívó megoldásával. Manapság már minden rokonnak, barátnak okos telefonja van, ahol könnyen elérheti az információkat. Így a nyomdaköltség, a papír és a boríték, és nem utolsó sorban a postaköltség is megspórolható.

Esküvő szervezésnél mindenképpen érdemes átgondolni azokat a szempontokat, amikkel olcsóbb esküvő szervezhető, de mégse megy a pár álmának a rovására.

Címke: Menyasszonyi ruha varrása
Dátum: 2019-08-28