Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Hogyan zajlik egy webáruház elemzés?

Az első lépés az, hogy a webáruház tulajdonos észrevegye, hogy valami nem stimmel a rendszerével. Ezután fel kell keresnie például a fokuszwebaruhaz.hu weboldalt, és meg kell rendelnie egy teljes körű elemzést, amiből kiderül, vajon mi lehet a baj.

Mi kellhet hozzá?

Az attól függ, milyen elemzést kell elvégezni. Ha a forráskódot is szemügyre kell venni, és az adatok tárolását, biztonságát, akkor mindenképpen ajánlatos a weboldal FTP és MySQL hozzáféréseit előkészíteni, hiszen a szakemberek csak ezek birtokában tudják pontosan felmérni a helyzetet. Ha a webáruház elemzés tárgya a forgalom csökkenésének kivizsgálása, akkor inkább a látogatottsági és viselkedési statisztikát kell az elemzők birtokába bocsájtani. Erre a legjobb módszer az, ha a webáruház alatt Google Analytics szoftver működik, hiszen a legtöbb szakértő profin olvas az ott összegyűjtött adatokból.

Mi lesz a végeredmény?

Sokan azt hiszik, hogy ilyenkor csak egy online szoftvert futtatnak le az elemzők, és kész is a webáruház analízis. Használnak ilyen szoftvereket, az tény, de ez csak egy vékony szelete az egésznek. Ki kell tudni mazsolázni az értékes adatokat ezekből a szoftverekből, és azt össze kell vetni a gyakorlatban is alkalmazott megoldásokkal. A tapasztalatokat egy dokumentumban gyűjtik össze, és minden probléma mellé javítási útmutatást is mellékelnek. Így a tulajdonosnak nincs más dolga, mint benyújtani az elemzést a készítőknek, hogy javítsák ki a problémás területeket. Természetesen az elvégzett javítás ellenőrzése nem a megrendelő feladata, hiszen az elemzést végző csapat átnézi a módosításokat, és ha kell, együttműködik a fejlesztőkkel a siker érdekében.

Abban az esetben, ha a megrendelő mögött nem áll egy teljes programozó gárda, akik segíteni tudnak a hibák javításában, akkor a fokuszwebaruhaz.hu szakemberei készséggel állnak rendelkezésre, és garantálják a felfedett hibák szakszerű javítását.

Címke: Webáruház elemzés
Dátum: 2019-05-14