Filmbemutatók, kritikák, filmes hírek. • Spoilermentesen!
Ez nem egy szokványos filmes weboldal! • Ez a vászon sötét oldala...

Nagy a bukás az egyetemeken C programozásból

A legfrissebb egyetemi statisztikák szerint a magyarországi mérnök szakokon nagyon magas a bukási arány a C programozásból vizsgázók körében. Ennek számtalan oka lehet, de mint erre is, megvan a jól bevált megoldás.

Minden kezdet nehéz

A legtöbb egyetemista, amikor elkezdi a mérnök szakot, még nem tud programozni, hiszen a középiskolák nagyon kevés százalékában van kimagasló C programozás oktatás. Ha van is hasonló kurzus, akkor inkább Pascal nyelvből, amelynek nem sok hasznát veszik az egyetemi tanulmányaik során. Sokan a felsőoktatásban találkoznak először valamilyen programozási nyelvvel, pedig alapvető követelmény lenne legalább egy programozási nyelv magas szintű ismerete a felvételi során.

Az első félévben tapasztalják meg a hallgatók, hogy a tanulási morál és a tananyag mennyisége nagyon eltér a középiskolában megszokottól, és mindezek mellé még meg kell tanulniuk programozni, és még tíz másik tantárgyból sikeres vizsgát tenni. Sokak számára ez lehetetlen, hiszen nem vagyunk egyformák. Nem mindenkinek elég egy félév arra, hogy megtanuljon programozni, és az ilyen hallgatók nagyon magas számban buknak meg a programozási tárgyakból. Sajnálatos módon az egyetemi oktatóknak nincs idejük mindenkivel külön foglalkozni, így aki lemorzsolódik, annak egyedül kell felkészülnie, és ha nem talál megfelelő segítséget, évekig is gördítheti maga előtt ezeket a tárgyakat.

Mi a megoldás?

A c-programozas.hu egyéni felkészítő kurzusai mindenki számára megfelelő megoldást nyújthatnak, hiszen személyesen és online is igénybe lehet venni őket. A kurzusok nagyon interaktívak és gyakorlatorientáltak. Az elméleti hátteret a hallgatók feladatmegoldás közben sajátítják el, így nem is veszik észre, és nem válik unalmassá és monotonná az oktatás. Az online C programozás kurzusok nagyon népszerűek, hiszen nincs semmiféle idő- és helybéli korlátozás, csupán egy előre egyeztetett időpont, megbízható internet és egy számítógép kell hozzá.

A különórákat mennyiségi korlátozás nélkül lehet igénybe venni, ami azt jelenti, hogy akár egy, de akár húsz alkalom is igényelhető, mindenkinek annyi, amennyi szükséges ahhoz, hogy magabiztosan elsajátítsa a C programozási nyelv témaköreit. Minden alkalom házi feladattal zárul, amelyet a programozás tanár a következő órán ellenőriz. Ebből kitűnően látható az előző órák sikeressége, és időben jelezheti a tanár felé, ha valamelyik témakörrel baj van. Ezzel a megoldással csak nyerni lehet, érdemes kipróbálni mindenkinek, aki szeretne megtanulni magabiztosan programozni.

Címke: C programozás
Dátum: 2019-01-29